123879Ostatnio coraz popularniejsze we wzmacnianiu odporności są nasiona szałwii hiszpańskiej.

Swe właściwości zawdzięczają zawartości kwasów omega-3 i omega-6 które korzystnie wpływają na odporność. Sa one źródłem błonnika a on przyśpiesza metabolizm i usuwa toksyny z naszego ciała. . Z egzotycznych roślin to mamy jeszcze suszone jagody cytryńca chińskiego. Parzyć z nich można herbatę albo połykać w postaci kapsułek. Jak wiemy podstawa odporności jest witamina C która jest jednocześnie silnym antyoksydantem. Ale systematyczna witamina C w tabletkach nie ma takiej mocy. Co więcej źle się ona metabolizuje i wchłania. Zupełnie inaczej jest z naturalną witaminą C, podnosi ona odporność i chroni przed zachorowaniami. Znajdziesz ją w owocach dzikiej róży. Słychać też ostatni dużo o soku z przefermentowanych granatów. Podnosi on skutecznie odporność i chroni przed infekcjami. Poziom naszej odporności podniesie też sok z aloesu, aronii malin. Je Jeśli ciągle łapiesz infekcję to rozważ też usunięcie że swojej diety słodyczy. Dieta bogata w cukier sprzyja namnażaniu się drobnoustroi chorobotwórczych poprzez spowolnienie pracy układu odpornościowego.